Detectie van Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) in rioolwater
Orvion Udetect® COVID-19 biedt de mogelijkheid om COVID-19 in afvalwater te analyseren in minder dan 2 uur. Analyse van de monsters wordt uitgevoerd met RT-qPCR en bestaat uit het meten van twee COVID-targets, het E-gen en N2-gen, en één RNA-extractiecontrole. Het Udetect COVID-19-pakket bevat alle hardware en kits om de analyse zonder laboratorium uit te voeren. Met Orvion Udetect® COVID-19 is het nu mogelijk om gegevens te verkrijgen over de status van de pandemie.
figure 3a small
Meten van COVID-19 in afvalwater als “early warning”

In Nederland wordt sinds het begin van de COVID-19-pandemie het afvalwater geanalyseerd op de aanwezigheid van het virus. Hierdoor kan in een vroeg stadium duidelijk worden of het Corona virus rondgaat ineen gemeenschap en kunnen regio’s onderling worden vergeleken, los van de standaard testlocaties. Met Orvion Udetect® COVID-19 is het nu mogelijk om ter plaats afvalwater te analyseren, zonder een laboratorium. De mobiele technologie biedt de mogelijkheid om moeilijk bereikbare gebieden te bewaken, zonder de ingewikkelde en dure logistiek voor RNA-analyse.

Hoe de technologie werkt

Rioolwatermonsters worden genomen van de geselecteerde afvalwaterzuiveringsinstallatie en vervolgens voorbehandeld. Daarna vindt filtratie plaats volgens de  VIRADEL techniek met een elektronegatief membraanfilter (ENMF). Hier worden de virusdeeltjes geadsorbeerd aan het filtermedium door middel van ladingsinteractie. Vervolgens wordt het RNA geëxtraheerd met behulp van onze Orvion Udetect®-kit. Na RNA-extractie zijn de monsters klaar om geanalyseerd te worden in het qPCR-apparaat. Monstername, RNA isolatie en analyse gebeurt in minder dan 2 uur.

figure 1

Neem contact op

  Naam*

  E-mail*

  Telefoon

  Bedrijf/instelling

  Vraag, opmerking of bericht*

  © 2020 Orvion BV contact –  KvK: 57368929 – BTW: NL852550480B01 Privacy- and cookieverklaring