FAQ

U gaat naar onze webshop en selecteert de door u gewenste producten. Als u een account heeft, logt u in en plaatst u een bestelling. Wij sturen u een offerte die u via de email kunt akkoorderen. De bestelling wordt aan u verzonden en wordt binnen 4-8 weken bij u afgeleverd.
U kunt alleen bestellen als u een account heeft. U maakt een nieuw account aan. De aanvraag wordt bij ons binnen 1 tot 2 werkdagen beoordeeld. Na goedkeuring, krijgt u de inloggegevens en kunt u de bestelling plaatsen. De eerste bestelling moet vooraf betaald worden. Hierna kunt u op rekening bestellen.
De levertijd is 4 tot 8 weken.
Ja, in de WHO-richtlijnen voor drinkwaterkwaliteit wordt qPCR genoemd als een van de technieken om organismen op te sporen. Zie https://www.who.int/publications/i/item/9789241549950, paragraaf 7.4, blz. 174.
Nee. Udetect on site en in field kan met een korte online training worden gebruikt door niet-specialisten. Bekijk de video met Sander van Eijck van AQUON.
Een voorbeeld van de output: Legionella: 1,3*10EXP3/ml
Niet echt. Udetect gebruikt qPCR technologie en dat is een andere techniek dan kweekanalyse. De technieken hebben een verschillende output. We hebben een vergelijking gemaakt voor E.coli. Klik hier voor meer informatie (link naar pagina met MPN/qPCR resultaten). Er zijn enkele studies geweest over het vergelijken van qPCR met MPN, b.v. van AGLAE in Frankrijk (zie link http://www.association-aglae.fr/sites/default/files/rapport_Legionella_par_PCR.pdf , in het Frans).
Als u de resultaten wilt vergelijken, moet u een nieuwe basislijn maken met qpCR-analyses en deze vergelijken met MPN. Wij hebben gegevens beschikbaar, kijk op onze website.
Ja, KWR en Deltares hebben Udetect gevalideerd en vergeleken met MPN- en qPCR-analyse in het lab. Kijk op onze website of de resultaten.
Het duurt 20-30 minuten behandelingstijd en minder dan 90 minuten wachttijd. In totaal minder dan 2 uur.
De aantoonbaarheidsgrens is afhankelijk van het soort water dat wordt geanalyseerd en het gefilterde volume. Deze zal waarschijnlijk in het bereik van 1/10 ml liggen.
Doorgaans kan tussen 200 ml en 10 liter worden gefilterd. U kunt het volume voor uw opimale detectiegrens bepalen door een eenvoudige test uit te voeren.
Doorgaans kan tussen 200 ml en 10 liter worden gefilterd. U kunt het volume voor uw opimale detectiegrens bepalen door een eenvoudige test uit te voeren.

Zie onze lijst (link). In principe kunnen alle micro-organismen met Udetect worden geanalyseerd. Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe targets. Wilt u bacteriën analyseren die niet op de lijst staan en wilt u op regelmatige basis analyseren (>250 keer per jaar), neem dan contact met ons op over de mogelijkheden (link naar contactformulier).

Wij zijn bezig met de ontwikkeling van software voor het digitaal delen van resultaten.
Het is mogelijk dat beschadigde niet-levensvatbare cellen door qPCR worden gedetecteerd.
Als er metabolisch actieve cellen aanwezig zijn, verlaagt het detecteren van RNA de detectielimiet van een assay. De analyse is dan echter niet langer kwantitatief, aangezien niet bekend is of er veel inactieve cellen aanwezig zijn, dan wel slechts enkele actieve. Het hangt van de toepassing af of dit nodig is of niet.
Tests worden bijna uitsluitend uitgevoerd met E. coli uit de omgeving, niet met laboratoriumstammen.

We are constantly developing new targets. If you want to analyze bacteria that are not listed and you want to analyze on a regular basis (>250 times a year), please contact us about the possibilities (link to contact form).

Wij ontwerpen onze eigen primers en gebruiken niet zomaar primers die in de wetenschappelijke literatuur zijn gepubliceerd, aangezien wij hebben vastgesteld dat deze in de praktijk ondermaats kunnen presteren (onspecifiek, inefficiënt, …), vooral wanneer zij worden gebruikt voor de analyse van milieumonsters.
Udetect is een complete pijplijn, van watermonster tot resultaat. Orvion heeft jarenlange praktijkervaring met het meten van bacteriën in omgevingswatermonsters door middel van qPCR. qPCR vindt zijn oorsprong in de medische of voedingsmiddelen/voedingssector en leveranciers van qPCR/kits zijn dan ook vaak voornamelijk actief in deze sector. Dit is echter een heel andere use case in vergelijking met de milieusector (watermonsters kunnen sterk variëren in troebelheid, pH, geleidbaarheid, etc.).
Dit hangt af van het aantal doelen en controles dat u in een run wilt opnemen. Er zijn 16 spots beschikbaar in het Udetect-apparaat. Als u 1 bacterie analyseert, kunnen 8 monsters tegelijk worden uitgevoerd (elk monster wordt geanalyseerd voor de interne controle en vervolgens apart voor het doelwit). Als alternatief is het mogelijk 1 monster voor 15 targets te analyseren (de laatste spot is voor de interne controle).
Het is een stap voor stap protocol. Geen centrifuge, geen incubatie bij specifieke temperaturen, geen fenol en/of chloroform, enz. Over het algemeen duurt een laboratoriumprotocol ongeveer 40-60 minuten (hoewel dit soms langer is), Udetect DNA-isolatie duurt 15-20 minuten.
qPCR thermocycler, rekje voor DNA-isolatie, vacuümpomp voor waterfiltratie en indien nodig een beschermkoffer.
Algemene/totale coliformen zijn geen genetisch onderscheiden groep micro-organismen en kunnen als zodanig niet worden geanalyseerd met qPCR (hiervoor is een genetische overeenkomst nodig). Voor kweken worden zij getypeerd als zijnde lactase-positief en een qPCR zou daarom kunnen worden gebruikt voor het lacZ-gen. Dit is iets wat we zouden kunnen onderzoeken of waarvoor we een kit zouden kunnen ontwikkelen als er voldoende belangstelling is.
Om kruisbesmetting te voorkomen is het absoluut noodzakelijk dat wij gebruik maken van steriele kunststoffen voor eenmalig gebruik.
Yes, in principle, Udetect is suitable for analysing virusses. We are currently testing an analysis on COVID19 RNA (see link). When the validation phase is finished, it will be added to our Target Tube list. If you are considering measuring viruses in water on a regular basis (>250 times a year), please contact us about the possibilities.
qPCR, of kwantitatieve Polymerase Chain Reaction, kwantificeert de hoeveelheid DNA (of cellen) van bacteriën of virussen in een monster. In het geval van Udetect analyseert het de hoeveelheid van b.v. Enterococcus in een watermonster.
Een jaar bij kamertemperatuur indien in het donker bewaard.
Udetect is ook beschikbaar voor laboratoria die al qPCR analyses doen als “white lable qPCR”. U kunt Udetect Target Tubes bestellen, zie onze lijst met analyses (link). Wij bieden aangepaste software voor kwantificeringsdoeleinden. Neem contact met ons op voor meer informatie.