Hoe het testen van de waterkwaliteit werkt
Waterkwaliteit testen met Orvion Udetect® wordt uitgevoerd in drie stappen. Er is geen laboratorium of koeling van chemicaliën nodig. Udetect kan worden uitgevoerd door monsternemers en operators na een korte on-line training. De eerste stap is filtratie van het watermonster. De tweede stap is de isolatie van het DNA. De laatste stap is het uitvoeren van de qPCR-analyse om de bacteriën te kwantificeren. Het proces kan ter plaatse worden uitgevoerd, binnen 2 uur. De qPCR meting kunt u uitvoeren door de machine aan te sluiten op de netvoeding of een (auto)accu.
Filtratie van het watermonster

In de eerste stap wordt water uit de kraan, een grondwaterput of oppervlaktewater in een steriele waterzak opgevangen. Een hoeveelheid van 100 tot 300 ml is voldoende. Het water wordt met behulp van een (hand)pomp door een filter gepompt. In het filter worden de bacteriën verzameld en geconserveerd. Desgewenst kan het filter voor langere tijd worden bewaard om de wateranalyse in bijvoorbeeld een hotel of kantoor te voltooien. Koeling van het filtermateriaal is niet nodig.

Pump and filtration kit flat
DNA isolatie

In de tweede stap wordt het DNA uit de bacteriecellen vrijgemaakt, geconcentreerd, gezuiverd en klaargemaakt om in de volgende stap aan de doelbuisjes te worden toegevoegd. Elke bacterie (soort) heeft zijn eigen target tube. Er zijn bijvoorbeeld drie doelbuisjes voor het meten van Legionella. Eén voor Legionella spp, één voor Legionella pneumophila en één voor Legionella pneumophila sero type 1. De target tubes  worden in de qPCR-machine geplaatst voor de laatste stap. Met één DNA-extract kunt u analyses uitvoeren op maximaal 15 verschillende targets in één run.

Kwantificering van bacteriën met de Udetect thermocycler

Wanneer de gewenste target tubes in de Udetect thermocycler zijn geplaatst, sluit u het deksel en begint de meting automatisch. Er zijn geen verdere handelingen nodig. Orvion Udetect® wordt geleverd met een houder en stroomaansluiting voor de autoaccu. Tijdens de analyse kunt u naar de volgende locatie rijden terwijl de machine zijn werk doet.  Als de meting klaar is, leest u de gegevens uit via een USB-stick en berekent de computer het aantal bacteriën per ml in uw watermonster.

© 2020 Orvion BV contact – KvK: 57368929 – BTW: NL852550480B01 Privacy and cookie policy