Usecases
Snelle on-site waterkwaliteitsmonitoring met Orvion Udetect® wordt optimaal gebruikt wanneer u niet de beschikking heeft over een laboratorium, als gekoeld transport van watermonsters lastig is of wanneer het niet mogelijk is om dagen te wachten op een analyseresultaat. Bijvoorbeeld in de situatie dat er direct actie ondernomen moet worden zoals bij een legionella-uitbraak. Lees hier meer over use cases. Udetect is ook geschikt voor kleine laboratoria of onderzoekers om de veelzijdigheid en kwaliteit van qPCR te krijgen, zonder de noodzaak om te investeren in een duur laboratorium en laboranten.
"Udetect is een grote sprong voorwaarts, omdat het nu mogelijk is snel en nauwkeurig gegevens over de microbiële waterkwaliteit te genereren, zelfs op plaatsen die moeilijk te bereiken zijn of niet over de juiste infrastructuur beschikken"
marc
Marc van Bemmel
directeur Orvion
Rapid Legionella detection by analysing on the spot. Orvion Udetect® allows you to sample, analyse and react within 2 hours. Use our Legionella test kit to enumerate the number of Legionella per ml in your water sample. Analyse additionally for pathogenic Legionella pneumophila serotypes in one go. For Legionella water monitoring in hospitals, care facilities, swimming pools and cooling towers.
analysis
Monitoring van de waterveiligheid en opsporing van besmettingsbronnen

Water in gebouwen en industriële koeling zijn potentiële besmettingsbronnen. Een warm (binnen)klimaat veroorzaakt ongewenste bacteriegroei in het water. Metingen aan douchekranen, wastafelkranen en koelsystemen maken vaak deel uit van een verplicht monitoringsprogramma. In geval van een besmetting is het belangrijk om snel de bron van die besmetting te traceren. Eén of meerdere dagen wachten op een laboratoriumanalyse is dan onwenselijk. Udetect maakt snelle identificatie en kwantificering van Legionella mogelijk op de locatie van de waterkraan of het koelsysteem. Wij bieden drie Legionella-analyses voor drie doelgroepen: Legionellas spp (brede analyse op bacteriën van het geslacht Legionella spp), Legionella pneumophila en Legionella pneumophila serotype I (de meest pathogene Legionella-stam). Met Udetect kunt u alle drie de doelwitten in hetzelfde monster voor waterkwaliteitsbewaking analyseren, in één Udetect-run.

Drinkwaterkwaliteit

Hoe weet je of water veilig is om te drinken, als er geen laboratorium in de buurt is en snelheid van het grootste belang is? De microbiële kwaliteit van drinkwater wordt vaak bepaald door E. coli te meten. Maar er zijn ook andere pathogenen die de drinkwaterkwaliteit bepalen, zoals Bacteroides Dorei en Enterococcus.  Met Udetect analyseert u nauwkeurig en snel de microbiële kwaliteit van drinkwater ter plaatse. De qPCR-technologie maakt het mogelijk om tot 15 soorten binnen 2 uur in hetzelfde monster te meten. Wij ontwikkelen nieuwe bacteriële targets op verzoek, neem contact met ons op voor meer informatie.

Drinking water quality
qpcr water quality testing
water quality testing
Bescherming van waterputten en toezicht op het zuiveringsproces

Bij de productie van drinkwater is de bescherming van de waterbronnen, de effectiviteit van de waterbehandeling en de controle van de waterkwaliteit tijdens tansport van het grootste belang. Wanneer een drinkwaterbron verontreinigd is, is snel handelen geboden. Niet alleen om een bron op tijd af te sluiten. Maar ook om deze weer in gebruik te nemen zodra de verontreiniging voorbij is. Een on-site meting van Udetect op E. coli, Salmonella of Campylobacter biedt snelheid en precisie wanneer u die nodig heeft. Met de mobiele DNA analyses kunt u ook de effectiviteit van een (afgelegen) drinkwaterzuiveringssysteem meten en kwantificeren. Door te monitoren met Udetect kwantificeert u welke aantallen E. coli of Campylobacter in het zuiveringssysteem terechtkomen, hoe de aantallen tijdens het proces afnemen en hoe de waterkwaliteit zich ontwikkelt tijdens het transport.

Zwermwaterevenement

Daar sta je dan, aan de rand van het water. Ga je erin of niet? En wat doen de andere zwemmers? Wat is de kwaliteit van het water? Is er een riooloverstort geweest, zitten er poepbacteriën in het water? Deze vragen spelen een rol bij een zwemevenement. Als je een watermonster naar het lab stuurt voor een conventionele analyse, heb je de resultaten een of twee dagen later. Of je weet de kwaliteit van gisteren of eergisteren. Bij zwemevenementen kunt u de microbiële waterkwaliteit met Udetect vlak voor de start meten. Zodat de organisatie van het evenement kan beslissen: Duiken we erin of niet? 

Swimming water quality

© 2020 Orvion BV contact – KvK: 57368929 – BTW: NL852550480B01 Privacy and cookie verklaring